Nu är det inte långt kvar…

Julrosknopp, Helleborus orientalis 'White spotted lady'

Julrosknopp, Helleborus orientalis 'White spotted lady'

I morse när jag gick till jobbet var det nästan ljust och när jag gick hem var himlen fortfarande blå (om än lite mörk) det var åtminstone inte helt svart. Nu känns det som att vintern snart måste ge sig. Snabbt ut i trädgården och kolla. Visst är våren på väg, Julrosorna har börjat knoppa, de vita är långsammast, de vinröda/mörkrosa och fläckiga är snabbare upp.

Krokusarna vid stenmuren

Krokusarna vid stenmuren

Vid stenmuren har Krokusarna redan börjat sticka upp sina smala spjut ut marken. De får vara ifred för rådjuren som redan har gjort sin första räd, de har betat av Pärlhyacintens blad som kom upp i höstas. Nu ser de ut som de vore klippta med häcksax. I år skall jag vara flitigare med tvålen. Jag har testat det mesta alltifrån skrämmor som fladdrar, och inte skrämmer någon, till blodmjöl som är hyfsat effektivt men luktar vidrigt och älskas av hundarna. De letar upp minsta gnutta och kan även tänka sig att gräva upp det om det droppat på jorden vilket har resulterat i en och annan uppgrävd blomma. Nej, i år blir det tvål med osthyvel som skall hyvlas över Pärlhyacinter och mina vackra svarta och vita tulpaner. Jag testade förra året och det funkar om man bara kommer ihåg att göra om det efter regn eller snö…

En av mina "matgäster", de brukar vara tre...

En av mina "matgäster", de brukar vara tre...

Längtar efter mera sol!