Snö & Tö

Nu har det vänt dagarna blir längre och våren är ett steg närmare! Än är det för tidigt att börja skydda känsliga växter för solen första brännande strålar. Men däremot kan det vara idé att ta en sväng ut i trädgården och titta så att inte den snö som en gång var ett lätt fluffigt moln blivit en tung klump av skarsnö som kan vika ner eller rent av bryta av grenar.

Nysnö på buskarna

Ut och skaka lite eller ta en kvast och putta ner snösjoken.

På vår avenbokshäck låg ett tungt lager längs ovansidan och hela häcken lutade. Jag har även i grannskapet sett rätt så illa åtgången bambu där en hel del ”strån”  hade brutits av helt nere vid markytan.

De senaste två dagarna har vi haft regn och töväder så snön har krympt avsevärt och alla gator är ishala med sjöar av smältvatten. Hoppas det hinner rinna undan innan det fryser igen. Det är väl lite tidigt för vårens ankomst ännu, det är nog mer snö att vänta…

Vid den här tiden får man roa sig med frökataloger, jag har fått från Botaniska i Göteborg men inte hunnit gå igenom den helt ännu, mer om det i nästa blogg.  Men snart kan man börja så. Trädgårdsböcker är en annan tröst i vintermörkret, de tål att läsas om igen och igen, vissa som ren utbildning andra  både för de vackra bilderna och den inspirerande texten somt.ex Hannu Sarenströms eller Tasha Tudors böcker.

I vår butik,  www.butik.tradgardslust.com väntar vi nu på vårens nyheter som är på väg. massor med härliga ”bra-att-ha-saker” , välkommen in!