Trender & Traditioner

Äntligen ett nytt inläg, vi har haft en hektisk vår och sommar med många trädgårdar som vi hjälpt till att rita och planera, däremellan har vi skickat ut produkter från webb-butiken och varit på inspirations- och utvecklingsresor till andra trädgårdar och designers. Här är ett par bilder från Wij Trädgårdar i Ockelbo.

Höstarbetet i trädgården bör ju vara klart nu, är det inte det strunta i det! Kratta upp löven i rabatterna och låt det vara till våren. Tänk på att ek- och boklöv är hårda och multnar sakta så de är ingen idé att lägga på blomrabatterna. Man kan fortfarande, om det skulle vara en fin dag och andan faller på, plantera tulpaner, ända tills tjälen kommer.

 Hösten har inletts med leverantörsbesök och mässor. Vi har försökt kolla in kommande trädgårdstrender, det känns som det allra striktaste får ge vika för lite mer vildvuxet, färg och volym, betong och rost är fortfarande aktuellt men det kommer även galvaniserade saker. På framförallt gångar och även uteplatser får stenplattorna konkurrens av mjukare material som trä, skifferkross, barkflis och grus. Trämaterial kommer tillbaka, bl.a. bambu och kastanjestaket. Vi såg även härliga keramiksvampar i glada färger och lustiga plastdjur i rosa och grönt. Odlingstrenden är stark, odla dina egna grönsaker och blommor, omsorgsfullt utmärkta med namnpinnar, gärna på kolonilott (eller gerillaodlingar). Laga sedan till dem ute i ditt utekök. Denna ”naturtrend” innefattar även att ta hand om nyttodjuren i trädgården, humlebon, vackra fågelholkar, igelkottshus t.ex. Bland växter är gult på ingående, svart är fortfarande aktuellt, skulpturala former som träd, ormbunkar och gräs är mycket populärt och kommer i fler och fler sorter i handeln och rosor av alla de slag är på stark frammarsch.

 Men naturligtvis skall man bara se trenderna som inspiration, det är ju du som skall trivas i din trädgård och den skall passa till ditt hus, dina behov och ditt sätt att leva!

 Pionstöden har varit otroligt populära och tog slut hos leverantören på bara några veckor i våras.Vi har nu beställt massor som kommer att levereras till våren men skall du vara säker på att få ett – gör som många av våra andra kunder gjort – förbeställ! Nytt för våren är att pionstöden även finns i galvat.

 Ta vara på vintermörkret och dröm om hur det skall se ut till våren i din trädgård, bläddra i frökataloger och skissa, behöver du hjälp finns vi!

 Nu står julen för dörren, vi har massor med julklappstips! T.ex, vackra eldklot i flera storlekar för värmeljus och marschall, katter och hundar (kommer nästa vecka) i brons, härliga lavendel- och verbenadoftande tvålar, rostfria handspadar, emaljskylt – ”inget hundbajs här”  och mängder av andra ”bra att ha-saker”, titta på bilderna nedan och kom in på: www.butik.tradgardslust.com