Den blomstertid nu kommer

Ta vara på den!

Ifrån en lång och kall vår, då det för en gång skull var ett litet mellanrum mellan hägg och syrén och de sistnämnda för en gång skull inte är utblommade vid skolavslutningen, har det äntligen börjat närma sig sommar. Som sann trädgårdsentusiast är det svårt att inte uppmana till att försöka hinna med allt i trädgården – eller så kanske det räcker med att ge den en eller annan uppmaning…

Ord på pinneOrd på pinneHalvrunt växtstöd

Dessa tre och många andra är vårens nyheter i vår webbutik:  http://butik.tradgardslust.com/

Kom gärna in och titta, vi tar in saker som vi själva gillar och som helst är både praktiska och vackra.

Men i allt stöttande, plockande, flyttande och rensande glöm inte av att njuta! Sätt dig i solen eller under trädens silade skugga och njut av allt vackert i trädgården, fokusera inte på det som inte är färdigt och som är lite fult utan njut av Förgätmigejen, Backsipporna, Rododendron och ljuva Löjtnantshjärtan och inte minst de svävande Alliumbollarna. 

Passa på att flytta och dela höstblommarna nu så de hinner rota sig ordentligt. Ge inte upp de växter som inte kommit ännu för tidigt, de kan komma även om vintern har skördat ett och annat offer. Mina buddlejor ser allt annat än levande ut men för några år sedan kom den ena inte förrän i juli. Däremot verkar blåregnet allt annat än levande, men det får lite tid till. Detsamma gäller lagerhäggen som ser bedrövlig ut men som man heller inte skall ge sig på med sekatören för tidigt. Det börjar komma ny gröna små skott på flera av de ”döda” grenarna. Ha en härlig försommartid!