Härliga tider!

Nu börjar det känas som våren är här på riktigt, nu kan man börja greja i sin trädgård.

Krokus och snödroppar

Den blå våren

Snödroppar i april
Snödropparna

Jag har fått för mig att vi skall ta bort staketet på altanen och göra en trappa med två steg ner till gräset. Detta medför till min glädje att jag måste ta bort landet nedanför och hitta nya platser för två stora Buxbomsbuskar en Rhododendron impeditum, en röd Pion som jag fått och inte vet namnet på, en rosa Kosterazalea, lite Lungört och Hasselört.

Alltid roligt att göra nya land och få planera om – Men det behöver väl inte du som jobbar som trädgårdsdesigner, säger vännerna. Jo, både jag och min kollega använder våra trädgårdar som provningsytor, testar nya kombinationer och nya växter. Dessutom är det det ju så förtvivlat roligt!

Men visst är det så att de flesta vi ritar trädgårdar åt vill ha en lättskött trädgård där man inte behöver göra så mycket och det blommar hela året. Dessutom skall det passa husets stil, jordmån, ägarnas intressenivå och växtzonen. Det är för det mesta inga problem, det som är kruxet är att skapa ”deras” trädgård, att förverkliga de bilder kunden har i huvudet och kanske skapa något oväntat, så att reaktionen blir -Sådär hade vi aldrig gjort, det blev mycket bättre än det vi tänkt oss från början.

Hmm… smutronshersminen kanske skall stå vid pergolan då blir det bätte plats för bambun det blir bra!  Ut och flytta!!!

Måste titta lite extra och njuta av julrosorna innan de är borta, de svarta är magnifika, och de rosa, och de prickiga och även de vita – varför välja…det är bara att njuta av prakten.

Helleborus orientalis

Helleborus orientalis

Julros, helleborus niger

Helleborus niger