Snösmältning på gång

Nu börjar snötäcket ge med sig här i Västergötland, fåglarna kvittrar, kvällarna blir längre och det droppar från taken. Det kommer väl att ta några veckor än innan snön är borta helt och gräsmattorna kommer att bli rejält blöta när all snön smälter. Var lite rädd om din gräsmatta när den börjar synas och försök att inte slita på den så länge det är lite  blött, den torkar snart upp och blir sitt vanliga tåliga jag igen.

Runt stenarna i trädgården börjar det bli varmare och snön börjar dra sig tillbaka och skapa ett mellanrum mellan sten och snö som växer varje dag. Bergeniorna som växer vid stenen har iallafall börjat tro på våren.

Jag väntar med spänning på att se om min Buskmagnolia som jag planterade i höstas har klarat vintern, den har blivit väl täckt med både löv och granris, men man vet aldrig.

I år har jag även ställt in mina citron- oliv- och lagerträd i kallgaraget istället för inomhus, krukorna är för stora och det är för varmt inne men jag är orolig att det varit för kallt i garaget under de värsta ködknäpparna vi har haft 20-25 minusgrader vid flera tillfällen och växtlampan som står för ljuset värmer ju inte så mycket. Krukorna står på frigolit och är omgärdade av liggunderlagsmaterial men man vet aldrig…

Hoppas på många soldagar och lite lagom med vind så snön    drar sig tillbaka långsamt och det torkar upp och blir sådär soligt och fint som det faktiskt kan vara i mars och april.