Gott Nytt trädgårdsår!

Nu är julen över och vi är inne i ett nytt år 2010, ett nytt trädgårdsår! Tänk vad fort det går. Trots att det ligger flera decimeter snö och temperaturen håller sig på minussidan känns det som våren är på gång – visst märks det att det har blivit lite ljusare?

Jag är innerligt tacksam för kylan och snön, förhoppningsvis massor av snigelägg och fästingar som inte kommer att överleva vintern, några fiender färre! Snön gör ju nytta på flera sätt, det blir ljusare, renare och dessutom fungerar den som skydd för växterna. Primadonnorna har naturligtvis fått ett isolerande lager av löv och/eller granris tidigare i höst så när snön kom så blev de extra inbäddade. Dessutom är det mycket som är njutbart även på vintern, det finns många fina fröställningar som är som små konstverk. Jag vill återigen påminna om belysning i trädgården, det är vackert när det lyser genom eller reflekteras mot snön, det är fint att se att trädgården finns den mörka årstiden också. Snart är det dags att börja leta efter de första julrosknopparna, försöka komma ihåg var årets vårlökar planterades, hasseln och magnolian – kanske lite tidigt att börja tänka på dem redan… men visst är det härligt att drömma… Men jag tycker att jag kan skönja lite gult på ormhasselns hängen…

Det man faktiskt kan börja tänka på redan nu är nästa års planering av trädgården så man undviker en massa dyra fel/impulsköp av växter och istället lägga pengarna på rätt växter som passar in och trivs i din trädgård. Det blir mer tillfredsställande och man kan istället köpa fler växter, redskap eller andra trädgårdsprylar.

Nu har vi börjat lägga in vårens nyheter i Trädgårdslust butik,  http://butik.tradgardslust.com/ t.ex. jättefina små grodfontäner för dammar eller för ett litet vattenblänk. Vi har även planerat för en del nya redskap och andra vackra trädgårdsprydnader och skall besöka Formex-mässan i Älvsjö i slutet av januari och se om det är något mer vi ”måste” ha. Välkomna till oss!