Stannar våren?

Vågar vi tro på våren nu? Nu har all snö smält bort, jorden har torkat upp lite och det börjar klia i trädgårdsfingrarna. Försiktigt kan man börja lätta på täcket av granris och gamla torkade växter och börja rensa upp lite försiktigt. Iallafall här i våra trakter mellan Alingsås och Göteborg.

Nu börjar det bli sent att klippa fruktträden, det är bättre att vänta till JAS-månaderna (juli, augusti, september). Däremot kan man börja klippa bort gamla växtrester och rensa lite försiktigt i landen. Gödsla försiktigt med naturgödsel och öka givan fram till midsommar.

Kratta gräsmattan och gödsla med hönsgödsel, helst innan regn så det kommer ner i jorden. Hönsgödsel gör att gräsmattan växer kraftigt och kväver mossan, man kan även använda medel som tar bort mossan. Det är ingen långvarig lösning men ett plus är att sniglarna inte gillar det och brukar minska i antal. Funkar även bra på stengångarna och plattorna om man vill ha bort mossan där men själv tycker jag att mossa på sten är ganska vackert.

Rosorna skall klippas när björken får musöron, klipp bort det som är dött och eventuellt andra grenar som behöver klippas bort.

Glöm inte att njuta av alla vårblommor som kommer upp nu!

Ta en kopp kaffe i ett soligt hörn och lyssna titta och njut!!!

One Comment